Starta din egen webbyrå

Drömmer du om ett eget företag inom webb och reklam? Starta då en egen webbyrå! Ta steget och bli en entreprenör; ett självförverkligande på hög nivå som låter dig sköta allt det du själv vill i ett eget företag.

Problemet för de flesta så kallade ”startups” brukar dock vara likviditet, eller snarare avsaknad av detta. Att starta och driva företag är kostsamt, särskilt innan dess att pengarna börjar rulla in för betalning från dina kunder. Här krävs med andra ord ett tillskott någonstans ifrån. Det finns flera olika vägar att ta för att åstadkomma detta.

Sälj ditt guld

Det kanske vid en första anblick inte är det uppenbara alternativet, men genom att sälja guld kan du faktiskt lyckas få en rejäl slant att tillföra företagets resurser. Många har inte en aning om vilka rikedomar som faktiskt gömmer sig därhemma i lådor, garderober och nattduksbord. Det är lätt att avfärda ett smycke som näst intill värdelöst, men som sedan visar sig vara av rent guld. Om det ligger hemma och skräpar, kommer du någonsin använda det? Genom att sälja ditt guld får du ut pengar samtidigt som du rensar ut sådant du inte behöver. Konvertera istället ditt guld till likviditet! Du kan med fördel sälja ditt guld till Diamantbrev, dit du enkelt skickar in dina smycken i ett försäkrat och kostnadsfritt brev.

Ta ett företagslån

Att behöva ta ett lån är förstås aldrig roligt, men ibland är det nödvändigt – särskilt om du inte hittar tillräckligt med guld hemma att sälja. Det finns många långivare att välja bland på marknaden. Dock är det inte alltid enkelt att bli beviljad ett lån av de vanliga bankerna. Många företagare vänder sig därför till Almi Företagspartner, där det är lättare att få ett lån. Baksidan av detta myntet är att Almi tar en hög avgift i form av ränta för sina lån – ofta runt 10 %. De erbjuder dock mindre lån, upp till 200 000 kr, till en något lägre ränta. Gemensamt för alla långivare är att de vill se en tydlig plan för din verksamhet, inklusive en budget.

När du väl löst den finansiella biten är det dags att köra på med din verksamhet. Starta din webbyrå, attrahera kunder genom att visa attraktiva arbetsprover – och efter ett tag kanske anställa någon ytterligare person till verksamheten.