Starta din egen reklambyrå

Om du har de rätta kunskaperna och erfarenheterna som är användbara på en reklambyrå kan du starta din egen. Låter det lockande får du i det här inlägget några tips på hur du kan gå tillväga för att starta en reklambyrå.

Affärsplan

Att ha en bra och tydlig affärsplan är bra oavsett vilken typ av företag du ska bedriva. En affärsplan är vad det låter som: En plan för ditt företag som innehåller beskrivningar om vad som gör det unikt, vilka tjänster ni erbjuder och till vilken målgrupp. På internet finns det många bra guider på hur du sätter ihop en affärsplan.

Portfolio

Nästa steg är att sätta ihop en portfolio. Även om du inte har jobbat med reklam och marknadsföring förut så har du antagligen något du kan visa upp för potentiella kunder. Om du inte har kampanjer eller grafiska profiler sedan tidigare kan du skapa några exempel på hur det kan se ut.

Hitta dina kunder

Sedan behöver du jobba rätt hårt för att hitta kunder till reklambyrån. Det blir lite enklare om du nischar in dig på en viss målgrupp eller ett visst område. Du kan till exempel vända dig till andra företag eller producera media.