Om marknadsföring

Marknadsföring är ett ord som är bekant för de allra flesta. Men många har inte så bra koll på vad marknadsföring faktiskt är för något. Därför tänkte vi i denna artikel ge dig en genomgång på vad marknadsföring är och hur det används.

Vad är marknadsföring?

Marknadsföring är ett sätt för företag att nå ut till sina kunder. Det finns flera tillvägagångssätt för att marknadsföra ett företag. Det vanligaste är att en reklambyrå skapar annonser som berättar om företagets tjänster eller produkter. Kort sagt är marknadsföring den process där företaget lockar kunderna till ett köp av en vara eller en tjänst. För att nå ett köp eller nya kunder gör man upp planer och tar fram lösningar på hur kommunikationen ska nå fram. Till exempel genom att ta fram en grafisk profil eller skapa en reklamkampanj som ska gå på TV.

Termer inom marknadsföring

De som jobbar med marknadsföring har kanske redan bra koll på de olika termer som används för marknadsföring. Men för de som har sämre koll tänkte vi i den här avslutande delen reda ut några vanliga begrepp som används inom marknadsföring.

Grafisk design

Grafisk design är allt det grafiska du ser på ett företags hemsida och på reklamkampanjer.

SEO

SEO är en förkortning av ”search engine optimization” och är ett tillvägagångssätt för att ditt företag ska dyka upp på Google eller andra sökmotorer.

SEM

SEM är en förkortning av ”search engine marketing”, vilket kan kallas för sökmotormarknadsföring. Då skapar man annonser baserat på en viss produkt som kunderna söker på. Du betalar för att få synas på sökmotorer med de utvalda orden.